Deze shop in accessoires wordt gerund door mensen met een 100% open mind, en met minder nemen we géén genoegen. En dat lijkt misschien raar, maar is het niet.

Hier is waarom:

Het begon allemaal een paar jaar geleden. Eén van onze team-leden zat voor haar werk in een internationale business meeting in Orlando US. In de zaal zaten ruim 100 executives van over de hele wereld. Allemaal in business outfit, prachtig en sjiek gekleed.

Omdat ze een hele week met elkaar moesten samenwerken, werd aan het begin een voorstelrondje gedaan. De vraag was of iedereen kort zijn naam, functie en het land dat je vertegenwoordigde wilde noemen.

En of je óók je levens motto wilde melden...

De microfoon begon rond te gaan. Eén voor één werden levensmotto’s gedeeld. Maar al snel bleek dat iedereen zo'n beetje hetzelfde motto had! Het was òf 'live life to the max' òf 'nooit afscheid nemen met een ruzie'.

Het werd een beetje saai. Mensen begonnen wat ongemakkelijk te schuiven op hun stoel.

Tot de microfoon bij ons teamlid kwam. Zij wist dat ze iets anders moest gaan zeggen om de routine te doorbreken. Maar ze wist óók dat ze een groot risico kon lopen ... want de ogen van haar internationale managers waren op haar gericht. Ze was nèt in haar nieuwe baan begonnen en wist niet of die sjieke executives een beetje gevoel voor humor hadden.

En toch zei ze het …

'Ik ben die-en-die …. en mijn levensmotto is: laten we alle mannen verlossen van witte sokken...'

Het was even muisstil.

En toen brak iedereen in keihard lachen uit!

Mannen doken gelijk onder de tafel om te checken welke sokken ze aan hadden.

Vrouwen begonnen lachend met elkaar te high-fiven. Eindelijk was er iemand geweest die het durfde te zeggen: dat het ècht een afknapper is, die witte sokken onder een pak of een jeans!

En toen begon het eigenlijk pas. Vette discussies.

Mannen hadden géén idee dat dat zo'n afknapper kon zijn, vooral dus bij vrouwen. Wij vrouwen hadden dat nooit zo duidelijk gemaakt. Sommige mannen maakten een punt dat het hen geen ruk interesseerde wat de rest van de wereld dacht; dat zij zèlf wel bepaalden wat ze droegen.

De vrouwen waren 100% eensgezind. Of ze nu uit Azië, U.S.A., Europa of Zuid Amerika kwamen; het bleek dat de ideeën over waar vrouwen op afknappen kwamen, heel erg hetzelfde waren. Wat we stoer, sexy en mooi vinden; er waren zò veel overeenkomsten...

Iets wat we nooit zò hadden zien aankomen.

De hele sokken-situatie maakte een discussie los. Aan het einde van de week waren we het wel eens.

De wereld wordt er veel leuker van als we eens stoppen met direct oordelen, zonder te weten wat het hele plaatje is.

Want laten we eerlijk zijn. Wij oordelen nogal wat af en knallen ongevraagd onze mening de wereld in. Zonder het totale verhaal achter een beeld te kennen. En dat is niet eerlijk.

Daarmee wordt het wel heel erg belangrijk hoe we ons presenteren. Want die eerste paar seconden? Daar word je op afgerekend. Een kroeg in? Je weet dat je direct gescand wordt. Een sollicitatie gesprek? Idem. In alle situaties beoordelen wij elkaar in een split second.

 

Dus laten we wat aardiger zijn voor elkaar. Wat meer een open-mind hebben. Wat vaker denken 'laat ik niet te snel oordelen...want wat wéét ik nou over hem of haar'. 

In deze shop verzamelen wij accessoires en stijlen waarmee je een statement kunt maken. Een verhaal kunt vertellen. Dat hoeft niet, dat mag. Aan jou de keuze.

Maar het is voor mensen met een open-mind. Zodat we bewuster kijken en vaker luisteren naar elkaars verhalen. 

Want aan het einde van de dag gaat het maar om één ding: dat we elkaar een kans geven om ons verhaal te vertellen. En een accessoire kan een mooie opening geven daarvoor.